Rychlá bábovka
Potřebné ingredience
4 vejce, 1 hrnek cukru, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 šlehačka v kelímku, prášek do pečiva, vanilkový cukr
Postup přípravy
Ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, potom mouku s práškem a šlehačku. Pečeme ve vymazané bábovkové formě, můžeme část těsta obarvit kakaem a vlít do světlého těsta. Kdo nemá rád moc sladkou, dá méně cukru a o to víc mouky.
POZNÁMKA - recept pochází z doby, kdy se prodávala šlehačka v sáčku - 1/4 litru. Tak buď dáte míň mouky - tj ten 1,5 hrnku nebo 2 hrnky mouky a čtvrt litru šlehačky. - tak jsem naměřila, že kelímek šlehačky je 2 dcl, tak do těch čtvrt litru přilévám mléko a je super.
POZNÁMKA - recept pochází z doby, kdy se prodávala šlehačka v sáčku - 1/4 litru. Tak buď dáte míň mouky - tj ten 1,5 hrnku nebo 2 hrnky mouky a čtvrt litru šlehačky. - tak jsem naměřila, že kelímek šlehačky je 2 dcl, tak do těch čtvrt litru přilévám mléko a je super.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé